KASTAMONU / TOSYA - Ortalıca Ortaokulu

2024 YILI 8.SINIFLAR LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAV HAKKINDA AÇIKLAMALAR-ÖNEMLİ!

Başvurular:18-29 Mart
Sınav: 2 Haziran Pazar
Sınav sonuçlarının ilanı: 28 Haziran Cuma

-  Merkezî Sınav; 02 Haziran 2024 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

-  Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

-   Sınava girmek isteyen öğrenciler; başvurularını velileri ile birlikte 18-29 Mart tarihleri arasında elektronik ortamda e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden isteğe bağlı olarak yapacak. Bu konuda okul  veli ve öğrencilerimize gerekli rehberlik yapılacaktır.

-  Veli ve öğrenciler;18-29 Mart tarihleri arasında (SON GÜN 29 Mart 2024) e-okul üzerinden sınava başvurularını yaptıktan sonra okul müdürlüğüne giderek başvurularını mutlaka onaylatacak ve başvuru formunun 1 adet çıktısını okul müdürlüğünden teslim alacaktır. Okul Müdürlüklerince onaylanmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Bu konudaki sorumluluk veliye aittir.

-   Öğrenciler sınava girecekleri bina, salon ve sıra bilgilerini 24 Mayıs 2024 tarihinde e okul üzerinden öğrenebilecektir.

-  Öğrenciler bu yıl farklı okullarda sınava girecekleri için sınava giderken mutlaka yanlarında SINAV GİRİŞ BELGESİNİ, KİMLİKLERİNİ götüreceklerdir.
-  Öğrenci ve veliler 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren “SINAV GİRİŞ BELGESİNİ” öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüklerine giderek onaylı çıktı olarak alacaklardır.
-  Sınava başvuru ücreti alınmayacak.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 13:57 - Görüntülenme: 66