T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TOSYA - Ortalıca Ortaokulu

GEÇMİŞTEN BUGÜNE ORTALICA ORTAOKULU

            Ortalıca Beldesi 1992 yılında iki köyün birleşmesinden meydana gelmiş, ilimiz Kastamonu'nun ilk beldesidir. Beldede açılan en eski İlkokul Mehmet Ali Vural İlkokuludur. 1926 yılından beldenin Yukarı Karaköy mevkiinde açılmıştır. Belde merkezinde ise ilkokul 1943 yılında açılmıştır. Beldede 5 ilkokul bulunmaktadır. Bunların 4 tanesi kapalı olup taşımalı eğitim yapılmaktadır. Beldede bulunan ve taşımalı eğitime geçildiği için kapalı olan ilkokul binalarının bir kısmı kullanılmadığından dolayı harap olmuş durumdadır. Eski okul binası ise 2001 yılında yıkılarak yerine Fatih Camii yapılmıştır. 

            1976 yılında 3 yıllık ortaokul geçici ahşap binada eğitim öğretime başlamıştır. 1988 yılı mart ayına kadar 12 yıl eğitim-öğretime devam etmiştir. 1988 yılı mart ayında köy halkı ve devlet işbirliği ile 8 derslikli yeni okul binası yapılmıştır. Yeni okul binasının yapılmasıyla birlikte ilkokul ve ortaokul birleştirilerek  "Ortalıca İlköğretim Okulu" adı altında yeni binada eğitim öğretime devam etmiştir.

Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkması ve taşımalı eğitime geçilmesiyle Ortalıca İlköğretim Okulu merkezi bir okul durumuna gelmiştir. Ortalıca İlköğretim Okulunda başta merkez Fatih, Arpalık ve Yavuz Mahalleleri olmak üzere Çevlik, Zincirlikuyu, Çaybaşı, Yenidoğan Merkez ve Gazi Mahalleleri, Çaykapı ve Akseki köylerinden taşınan öğrenciler eğitim öğretim görmektedir.  Ayrıca 2005–2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Çorum İli Kargı İlçesine bağlı Pelitçik, Oğuz, Acıkise, Bademce, İnceçay ve Pelitçik köylerinden taşımalı sistemle gelen öğrencilerde eğitim- öğretim görmüşlerdir. 

2005–2006 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuza taşımalı olarak gelen öğrenciler için öğle yemeği verilmeye başlanmıştır.  2000 yılından itibaren okulumuz sobalı ısıtma sisteminden kaloriferli ısıtma sistemine geçmiştir. 2001 yılından itibaren okulumuz bünyesinde anasınıfı açılarak okul öncesi eğitimi verilmeye başlanmıştır. 

2012 yılında 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesiyle Ortalıca İlköğretim Okulu; Ortalıca İlkokulu ve Ortalıca Ortaokulu olmuştur.

       2017 yılına kadar Ortalıca Beldesi'nde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Deprem tahkiki sonucu okulun yıkılması nedeniyle, Yenidoğan Köyü'nde boş bulunan ilköğretim okuluna 2017-2018 eğitim öğretim yılında taşınmıştır.

            2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında okulumuz deprem güçlendirme çalışmasına alınmış olup güçlendirme çalışmalarının bitmesi ile 2.dönem Yenidoğan Köyü'nde bulunan binasında eğitim –öğretim çalışmalarına devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2013 - Güncelleme: 23.03.2023 13:41 - Görüntülenme: 4407
  Beğen | 5  kişi beğendi